You are currently viewing אני מרגיש צורך תמידי להשתין. מה לא בסדר איתי?

אני מרגיש צורך תמידי להשתין. מה לא בסדר איתי?

"למה אני עושה כל כך הרבה פיפי?", "אני משתין כל שעה – מה לא בסדר איתי?", "מה הפירוש של השתנה מרובה?" אלה שאלות נפוצות מאוד. המשיכו לקרוא כדי ללמוד עוד על השתנה תכופה אצל גברים ונשים כאחד, ומה עלול לגרום לכם לרוץ כל הזמן לשירותים.

 

לאילנה מעולם לא היו בעיות עם שלפוחית השתן. אך כשהגיעה לגיל 45, היא הבינה שהיא נכנסת לשירותים בתדירות גבוהה יותר ויותר במהלך העבודה, ולעתים קרובות גם רצה לשירותים רק כדי להשתין כמות קטנה של שתן. היא חשבה שזה נובע מלחץ בהתחלה, אבל כשזה המשיך לקרות, ואפילו התחילה לגרום לה לאחר לפגישות, היא התחילה להבין שיש בעיה אמיתית.

 

"חשבתי שאני צעירה מדי לבעיות בשלפוחית ​​השתן," אמרה. "אבל אז הלכתי לרופא שלי והוא אמר לי שהוא רואה את הבעיה הזו כל הזמן אצל נשים בגילי."

 

ללכת לשירותים 6-8 פעמים ביום זה נורמלי, ואם אתם פעילים מאוד ושותים הרבה מים, אפילו 10 פעמים ביום עשוי להיות טבעי עבורכם. אבל אם אתם רצים לשירותים יותר מזה, כדאי לבקר אצל הרופא כדי לראות אם אתם סובלים מאחד הסימפטומים שמופיעים למטה. הצורך להשתמש לעתים קרובות בשירותים הוא נפוץ מאוד, ויכול לקרות מסיבות שונות. המשיכו לקרוא על הסיבות הנפוצות שבגללן אתם ממהרים לשירותים בתדירות גבוהה יותר מבעבר.

סיבות אפשריות להשתנה תכופה

שלפוחית ​​רגיזה

שלפוחית ​שתן רגיזה היא הגורם הקלאסי לצורך להשתמש בשירותים בתדירות גבוהה. אנשים עם מצב רפואי זה לא רק צריכים להשתמש בשירותים בתדירות גבוהה, אלא לעיתים קרובות זה מרגיש דחוף מאוד, כאילו שהם צריכים ללכת מיד. שלפוחית ​​רגיזה נגרמת על ידי עוויתות שמופיעות בשלפוחית ​​השתן, מה שגורם לה להתכווץ באופן לא רצוני, גם כשהיא לא מלאה. ישנם טיפולים רבים עבור שלפוחית ​שתן רגיזה, כולל שינויים התנהגותיים, תרופות והליכים רפואיים פשוטים.

דלקת בדרכי השתן

רוב האנשים חווים, או סביר להניח, יחוו לפחות דלקת אחת בדרכי השתן בחייהם. דלקות בדרכי השתן כוללות לעיתים קרובות תחושת צריבה בעת מתן שתן, כמו גם צורך תכוף להשתין שיכול לפעמים לכלול דליפת משלפוחית ​​השתן. למרבה המזל, יש דברים שאתם יכולים לעשות כדי למנוע מצב כזה, ואם יש לכם כבר דלקת, ניתן לטפל בה בקלות (אפילו מהבית).

אבנים בשלפוחית ​​השתן

כאשר המינרלים בשלפוחית ​​השתן מתרכזים מדי הם עלולים להתפתח לאבנים שעלולות להוביל לכאב, שתן מדמם ולהשתנה תכופה. אבנים אלה בדרך כלל יוצאות מהגוף בכוחות עצמן, אך לעיתים יש צורך בהסרתן באופן כירורגי על ידי רופא אם הן נכנסות לשלפוחית ​​השתן. הקפידו לשמור על לחות טובה ולאכול תזונה בריאה כדי להבטיח שהשתן שלכם לא יהיה מרוכז מדי.

 

לפרטים נוספים ניתן להיכנס לאתר של עזר נאמן.